Botox was jaren geleden nog een taboe om over te spreken, nu is het regelmatig het onderwerp van gesprek. Botox is in te zetten voor meer dan men vaak denkt. Om verwarring te voorkomen, Botox is niet hetzelfde als fillers. Het is een middel dat ook in de sportwereld vaak gebruikt wordt. Ook om er extra sexy uit te zien wanneer je in de ring staat. 

Verhelpt overmatig zweten bij boxen

Net als de manier waarop Botox op de spieren werkt, voorkomt het dat er een signaal van je zenuwen bij je zweetklieren terechtkomt. Als de klier het signaal niet krijgt, dan produceert het geen zweet, wat betekent dat er geen nattigheid in dat gebied zal zijn. Artsen gebruiken Botox dan ook vaak om hyperhydrosis te behandelen (medisch gediagnosticeerd overmatig zweten) door het gebied te injecteren. “het gebied” omvat bijvoorbeeld de oksels, de handpalmen, je voeten, de hoofdhuid en in het voorhoofd. Het resultaat is echt top. Mensen die zonder succes klinisch antitranspiratiemiddelen hebben geprobeerd die niet werken, moeten echt voor Botox gaan. 

Een sexy kaaklijn en kin: boxen als een queen

Mocht je niet tevreden zijn met je kin of je kaaklijn kun je bijvoorbeeld een kincorrectie krijgen met botox. Zo zie je er mooi uit als je in de ring staat. Dit is een veel minder ingrijpende procedure dan een kincorrectie waar je geopereerd wordt. De resultaten zijn verbluffend. Wel moet je voor langer resultaat regelmatig terugkomen bij de kliniek om de kaaklijn en/of kin bij te werken. Daarnaast kan Botox ideaal helpen voor mensen die knarsentanden en pijn ervaren in de kaken. 

Verjong je decolleté: ziet er mooi uit als sporter

Door je leeftijd (en de blootstelling aan de zon) kunnen bij sommige vrouwen lijnen en rimpels  tussen de borsten ontstaan. Om deze rimpels te ‘verwijderen’ kunnen artsen Botox in de borstspieren injecteren.

Vul je lippen op: glossy boxing 

Kylie Jenner-stijl lipfillers zijn niet de enige manier om volumineuze, jeugdig uitziende lippen te krijgen. Zo zie je als sporter er wel echt heel sexy uit. Dermatologen kunnen ook kleine druppeltjes Botox injecteren langs de rand van de bovenlip om de bovenlip lichtjes op te rollen en uit te rollen zodat hij voller lijkt. Het is subtieler dan collageeninjecties en omdat de techniek minder Botox vereist dan andere gebieden van het gezicht, is het ook minder duur.