Heb je een tennisbaan maar wil je niet te veel tijd en geld besteden aan tennisbaan onderhoud? Lees dan onze 7 tips om je tennisbaan optimaal onderhouden om onderhoudskosten en problemen te beperken. 

  1. Afvoerkanalen 

Inspecteer, reinig en repareer regelmatig de afvoerkanalen buiten de baan. Deze worden nog wel is vergeten. Het is echter belangrijk om deze kanalen regelmatig te controleren om grote problemen te voorkomen. 

  1. Afvoeren 

Het binnendringen van water is een belangrijke oorzaak van de aantasting van asfaltoppervlakken. Een goede afwatering vermindert het risico op vroegtijdige schade en voorkomt ongelukken die typisch zijn voor een glad of nat en versleten oppervlak. Controleer de afvoeren op lekken en breuken en repareer ze onmiddellijk.

  1. Schoon houden 

Houd de baan schoon. Vuile rechtbanken verslijten voortijdig. 

  1. Verwijder onkruid

Verwijder onkruid en gras van de randen. Gebruik een bladblazer om stof, puin, insecten en bladeren te verwijderen. Wees uiterst voorzichtig bij het gebruik van een hogedrukreiniger. Dit kan het oppervlak beschadigen.

  1. Vul scheuren op 

Zorg voor scheuren zodra je ze ziet. Het vullen van scheuren is gemakkelijker en minder duur in vergelijking met het weer opduiken van een hele tennisbaan.

  1. Jaarlijks inspecteren 

Doe een jaarlijkse inspectie op scheuren en andere vormen van schade. Het opnieuw bestraten vult de scheuren op en wordt meestal gedaan als ze klein zijn en de oneffenheden niet extreem zijn. Voor tennisbanen met structurele problemen, zoals terugkerende scheuren in de vloer of uitzettingen is het beter om deze volledig te laten herstellen.

  1. Schakel een onderhoudsbedrijf in 

Als een goed onderhouden tennisbaan essentieel is, schakel je een onderhoudsbedrijf in. De aanleg, reparatie en het onderhoud van een tennisbaan vereisen gespecialiseerde bestratingsapparatuur en zeer ervaren personeel. Het is dan ook aan te raden om je tennisbaan regelmatig te laten controleren of repareren door een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is.