Een vegetarisch dieet houdt in: afstand nemen van vlees en vis. Een vegetarisch dieet wordt vaak toegepast voor religieuze redenen, persoonlijke redenen, maar ook voor ethische zoals dierenrechten. Maar er is nu ook een hele stroom van mensen die het doet voor het milieu. Maar genoeg over de redenen waarom mensen vegetarisch worden, laten we het hebben over de gezondheidsvoordelen van zo’n dieet.

Gezondheidsvoordelen

Vegetarische diëten worden geassocieerd met een aantal gezondheidsvoordelen . Het is zo dat vegetariërs een over het algemeen een beter dieet hebben dan vleeseters met een hoge inname van belangrijke stoffen zoals vezels, vitamine C, vitamine D en magnesium. Een vegetarisch dieet heeft misschien nog wel meer gezondheidsvoordelen. 

Gewichtsverlies

Een vegetarisch dieet kan bijvoorbeeld gewichtsverlies verhogen. Hier zijn 12 studies over gedaan. Deze studies concludeerde dat de gemiddelde vegetariër 2kg meer afvalt over een 18 weken periode dan een niet vegetariër. En soortgelijk kwam een andere studie erachter dat mensen met type 2 diabetes bijna twee keer zo snel afvielen van een vegetarisch dieet in vergelijking met een laag calorieën dieet. Een andere studie met 61,000 volwassenen liet weer zien dat mensen die een vegetarisch dieet volgen een lagere BMI hebben.

Verminderde kans op kanker

Er is ook onderzoek gedaan naar hoe een vegetarisch dieet de kans op kanker verminderd . Dit heeft dan betrekking op borst-, bot-, prostaat- en darmkanker. Maar deze studies kunnen nog geen oorzaak gevolg concluderen, hoe dan ook is de indicatie er wel.

Gezonde bloedsuiker
Er zijn ook studies die aangeven dat een vegetarisch dieet een sterke relatie heeft met het behouden van een gezonde bloedsuiker. Weer heeft dit goede betrekking op mensen met diabetes type 2. Deze gezonde bloedsuikers helpen ook met het voorkomen van diabetes.

Goed voor je hart

Ook is een vegetarisch dieet goed voor het hart. Het helpt namelijk bij het sterk houden en gezond houden van je hart. Dat komt omdat een vegetarisch dieet bijna altijd een laag level van cholesterol inhoudt. 

Een product waarvan je niet wist dat het bestond en supergoed voor je is

Dit product heet marine phytoplankton en dit is een vegetarisch product die geproduceerd wordt in de Oostvaardersplassen. Dit micro-alg product is rijk aan antioxidanten. Het is een ingrediënt die je kan toevoegen aan je voedsel en goed is voor het hart, de bloeddruk en voor afvallen.