Shaolinboxing

Fit blijven voor vrouwen

Fit blijven voor vrouwen

Geplaatst op

Het is voor iedereen belangrijk om voldoende te blijven bewegen. Zo bouw je weerstand op tegen de elementen en je hebt minder kans om ziek te worden. Blijven bewegen kan op veel verschillende manieren. Als je er ook  fit uit wil zien is krachttraining de perfecte manier. Krachttraining is namelijk niet alleen voor mannen aangelegd. Voor advies bij vrouwelijke krachttraining kan je terecht bij krachttraining-vrouwen.nl.

Barbell Op De Vloer

Waarom krachttraining?

Met krachttraining kan je doelgericht bepaalde spieren ontwikkelen. Met de juiste training kan je zo het perfecte lichaam voor jezelf creëren. Door aandachtspunten te identificeren kan je minder goed ontwikkelde spieren trainen zodat het hele lichaam in balans is. Bij genoeg training heb je minder kans dat je zomaar blessures oploopt. Soms moet je eenmaal iets zwaars tillen of iets vermoeiends doen. Het hebben van gezonde spieren zorgt ervoor dat je makkelijk je taak kan volbrengen zonder kans op schade op te lopen. Daarnaast geeft het de mogelijkheid om stress los te laten. Uit onderzoek is bewezen dat het regelmatig sporten stress vermindert. Erg handig dus na een lange dag hard werken.

Beginnen aan krachttraining

Het begin is voor velen altijd het zwaarst. Je lichaam is nog niet gewend aan de manier van bewegen en je hebt zelf misschien de motivatie nog niet om door te sporten. Om te beginnen aan krachttraining is het belangrijk dat je langzaam begint. Ga dus niet meteen aan zwaardere gewichten beginnen terwijl je spieren dat nog niet aankunnen. Om de juiste techniek onder de knie te krijgen is het beste om zo licht mogelijk te beginnen. Voor oefeningen als bankdrukken kan je er zelfs voor kiezen om eerst zonder gewichten te oefenen. Bepaalde oefeningen hebben namelijk tijd nodig om de techniek te begrijpen. Wanneer je de volledige techniek onder de knie hebt, kan je steeds weer een iets zwaarder gewicht toevoegen. Zo blijven de spieren gestimuleerd om zich te ontwikkelen. Eenmaal wanneer je in het ritme zit, krijg je vanzelf de motivatie om door te blijven trainen. Het samen trainen kan er ook voor zorgen dat je meer motivatie krijgt. Samen sporten is namelijk leuker dan wanneer je alleen gaat.

Gratis stockfoto met actieve levensstijl, activewear, cursus

Het opwarmen van de spieren

Voordat je aan krachttraining begint is het heel belangrijk om de spieren eerst op te warmen. Doe je dit niet, dan kan je ernstige blessures oplopen. Dat wil je natuurlijk niet hebben. Er zijn een aantal mogelijkheden waarmee je de spieren kan opwarmen. Ten eerste kan je beginnen aan cardiotraining. Begin bijvoorbeeld tien minuten bij de lopende band om de spieren langzamerhand actiever te maken. Dit helpt ook met het opbouwen van meer uithoudingsvermogen. Een andere manier is gelijk beginnen aan krachttraining, maar je bouwt het aantal gewichten langzaam op. Je begint bij de lichtste gewichten en voegt na iedere set wat extra gewichten toe. Als laatste optie kan je ervoor kiezen om slechts de krachttraining met de lichtste gewichten te doen. Het doel hiervan is om zo veel mogelijk reps te halen in plaats van zo zwaar mogelijk te tillen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden