Shaolinboxing

Hoe maak ik tijd voor sport in mijn dagelijks leven?

Hoe maak ik tijd voor sport in mijn dagelijks leven?

Geplaatst op

We zijn dagelijks bezig met het bereiken van allerlei doelen. Van kleine tot grote. Zoals het simpelweg op tijd zijn op werk tot het bereiken van een welverdiende promotie. Doelen komen dus in elke vorm voor. Vaak zetten we voor onszelf persoonlijke doelen, maar komen we er later achter dat er helemaal geen tijd voor is. Tenminste dat vertellen we onszelf. Je wilt bijvoorbeeld graag sporten, maar hoe ga ik dat ooit in mijn dagelijks leven implementeren? Ontdek in deze blog hoe je tijd voor jezelf maakt.

Veelvoorkomende situaties

We denken vaak dat we genoeg vrije tijd hebben, maar in de praktijk is dit toch anders. Hoe herkenbaar is het om na het thuiskomen van werk direct aan de slag te gaan met koken, de kinderen ophalen of het simpelweg even een moment pakken om tot rust te komen. Daar gaat de hele planning om naar de sportschool te gaan of naar voetbaltraining. Het is een begrijpelijke gedachte, we moeten juist tijd overhouden voor dit soort zaken.

Temporiseren 

We hebben thuis vaak geen tijd om ons ertoe te zetten tot de doelen die we willen bereiken. Zoals sporten. Het probleem zit niet alleen bij de tijd, maar dat je juist er niet klaar voor bent om jezelf volledig toe te wijden aan het sporten. Zit je op de fiets of in de auto nog veel na te denken over allerlei werkzaken? Je neemt in feite je werk mee naar huis. Probeer te temporiseren door op je werk de laatste zaken van de dag door te nemen. Maak een prioriteit lijst met taken die je morgen gaat oppakken en laat het daarbij. Sluit je volledig af van je dagtaken. Nu kun je juist in de reis naar huis tot rust komen en kom je thuis met een hele andere mindset.

Elektrisch fietsen

De volgende tip is alleen bedoeld voor diegene die met de fiets naar school of werk gaan. Bespaar energie en reistijd in je dagelijks leven en gebruik dit juist om op tijd naar de sportschool te gaan. Ga elektrisch fietsen! Het elektrisch rijden biedt hierin veel voordelen. Je bent razendsnel thuis en bespaart naast tijd ook energie om straks op de juiste manier te gebruiken in de sportschool of op de training.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden