De populariteit van Krav Maga neemt hand over hand toe onder volwassenen, maar ook onder de jeugd. Vele trainingscentra openen daarom hun deuren. In de plaats Nieuwerkerk aan den IJssel kun je voor Krav Maga les terecht bij KMN. Bij het centraal gelegen KMN wordt Krav Maga les geboden aan vele leeftijden, onder begeleiding van ervaren instructeurs. Voor de jeugd zijn er diverse groepen, waar kinderen vanaf 4 jaar al kunnen deelnemen, maar ook is er bijvoorbeeld een ‘ladies only’ groep.

Wat is Krav Maga?

Krav Maga is een van origine Israëlische verdedigingstechniek, waarin vele elementen van bestaande vechtsporten samenkomen en toegepast kunnen worden indien nodig. Het idee achter Krav Maga is het in veiligheid brengen van jezelf tijdens een (fysieke) conflictsituatie met derden. Jezelf in veiligheid brengen kan op diverse manieren; de meest effectieve methode kent telkens de voorkeur. Is fysieke zelfverdediging onvermijdelijk, dan leer je hoe je dit kunt toepassen tijdens Krav Maga. Daarbij komt dat iedere situatie anders is en jij leert hoe je optimaal gebruik kunt maken van de specifieke omstandigheden.

Jeugdlessen Krav Maga

Op verschillende dagen zijn er lessen voor de jeugd bij KMN. Voor de lestijden bezoek je de website.

De leeftijden zijn als volgt ingedeeld:

  • 4 t/m 7 jarigen
  • 8 t/m 11 jarigen
  • 12 t/m 15 jarigen

Jongens en meisjes trainen hierbij in dezelfde groep. Jonge kinderen leren spelenderwijs bepaalde bewegingen te maken.

Krav Maga voor volwassenen

Ook voor volwassenen zijn er meerdere trainingsdagen beschikbaar en wordt er voornamelijk in de avond getraind, en op zaterdagochtend. De ladies only lessen kunnen gevolgd worden op zowel woensdagochtend als woensdagavond.

Zelfverdediging voor vrouwen

Wil jij je als vrouw een stuk zekerder voelen en weten wat je te doen staat indien je onverwachts in een (be)dreigende conflictsituatie terecht komt? Tijdens de lessen Krav Maga leer je hoe je hiermee om kunt gaan; je hoeft namelijk niet per se sterk te zijn om je van (een) belager(s) te ontdoen. Weten wat je te doen staat en wat je mogelijkheden ter plekke zijn is hetgeen telt.