Shaolinboxing

Maak kennis met de AED en kom erachter welke voordelen dit biedt voor de sportzaal

Maak kennis met de AED en kom erachter welke voordelen dit biedt voor de sportzaal

Geplaatst op

De Automatische Externe Defibrillator (AED) is een slim apparaat dat je helpt om personen in nood te reanimeren. Het apparaat is draagbaar en kan zowel in je woning, op de werkvloer of in openbare ruimtes geïnstalleerd worden. Ben je zelf iemand met hartproblemen of ken je mensen in je directe omgeving die hier baat bij zouden hebben? Twijfel dan niet om een AED in de sportzaal te installeren. Op deze pagina lees je wat een AED is en op welke manier je dit apparaat dient te gebruiken. Verder komen de voordelen van een AED aan bod.

Wat is een AED en hoe kun je dit apparaat gebruiken?

Een AED aanschaffen is vooral slim op het moment dat je in de medische veiligheid van jezelf en anderen wil investeren. Dit slimme apparaat kan namelijk het hartritme herstellen van een persoon die een hartaanval krijgt. Door elektroden op de borst te plakken, kan de AED analyseren of er sprake is van een hartritmestoornis. Wordt er een hartritmestoornis gedetecteerd? Dan kun je op de knop van het apparaat drukken om de persoon in nood een elektrische schok toe te dienen. Een hartstilstand betekent niet dat het hart helemaal stil ligt. De hartkamers chaotisch en te snel geprikkeld, waardoor ze niet meer op de juiste manier samentrekken.

De AED kan het hart helpen om weer in het gewone ritme terug te komen. De schok die je met de AED toedient helpt het hart om weer normaal te gaan kloppen. Het is belangrijk dat je goed naar de aanwijzingen van de AED luistert. Dit apparaat bepaalt of er wel of geen schok gegeven mag worden. Wanneer iemand bewusteloos is en het hart normaal klopt, is er namelijk geen schok nodig.

Wat zijn de voordelen van het kopen van een AED?

Een AED kopen biedt je vele voordelen. Allereerst is dit apparaat erg veilig in gebruik en betrouwbaar. De schok wordt alleen toegediend aan de persoon in nood, als uit de analyse van het hart blijkt dat dit nodig is. Verder kan ieder willekeurig persoon de AED bedienen. Je hoeft er geen speciale EHBO-cursus voor te hebben gevolgd. Doordat de AED je aanwijzingen geeft om zo goed mogelijk te reanimeren, kunnen zelfs jongeren met dit apparaat overweg. Verder wordt dit slimme reanimatie apparaat steeds geavanceerder, compacter en goedkoper. Dit maakt de aanschaf en het gebruik ervan laagdrempelig.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden