Shaolinboxing

Sportschool openen: tips voor de inrichting

Sportschool openen: tips voor de inrichting

Geplaatst op

Ga je een sportschool openen dan is het belangrijk om aandacht te besteden aan de inrichting. Bijvoorbeeld aan het gebruik van materialen, maar ook aan de toepassing van kleuren en uiteraard aan de sporttoestellen. Je begint uiteraard bij de basis en dat is de keuze voor een vloer die geschikt is om op te sporten. Denk daarbij ook aan de vloer in kleedkamers die uiteraard praktisch en hygiënisch dienen te zijn. Een epoxy gietvloer is voor kleedruimtes in sportscholen een uitstekende keuze, want deze is vloeistofdicht en slijtvast.

PU gietvloer als ideale sportvloer

In de sportschool vormt de vloer een belangrijke basis, want daar gebeurt het allemaal op. Het is dan ook belangrijk om een sportvloer te nemen die niet keihard is, maar op een licht elastische manier meebeweegt. Bijvoorbeeld om comfortabel op rennen, te springen en te dansen tijdens groepslessen. Uiteraard is het eveneens van belang dat de vloer in de sportschool hygiënisch is en gemakkelijk is te reinigen. Er vallen nogal wat zweetdruppels op de grond tijdens het sporten. Ook daaraan komt een PU gietvloer tegemoet.

Indeling in de sportschool

Bij het openen van een sportschool is het belangrijk om de beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Daarom is het belangrijk om vooraf al een indeling te maken. Zo houd je natuurlijk ook rekening met de gewenste uitstraling van je sportschool. Dat is mogelijk door bijvoorbeeld voor bepaalde kleuren in het interieur te kiezen. Er zijn wat dat betreft prachtige wall designs beschikbaar net als dat het mogelijk is om audiovisuele effecten te creëren. Verder houd je rekening met de opstelling van fitnessapparatuur en zorg je voor een efficiënte indeling, looproute en sportplekken. Om tot de beste sportschoolinrichting te komen, is het handig om met een ontwerp met indeling te beginnen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden