Een fitnessruimte thuis is een geweldige manier om fit en gezond te blijven. Helemaal nu tijdens de lockdown de sportscholen zijn gesloten. Een belangrijk onderdeel van het creëren van de perfecte fitnessruimte in huis is om de juiste vloeren die jouw workout behoeften zal ondersteunen. In deze blog lees je wat de beste vloeren zijn voor jouw thuisgym. 

Rubberen vloerbedekking

Rubber is de ultieme vloerbedekking voor de sportschool omdat het geschikt is voor elk oppervlak, inclusief harde betonnen vloeren, en zelfs de zwaarste fitnessapparatuur kan dragen. Rubber is populair als vloerbedekking voor sportscholen thuis omdat het een maximale duurzaamheid en schokabsorptie biedt. Je kunt rubberen vloeren kopen in rollen, matten of in losse tegels die in elkaar kunnen worden gezet. Aangeraden wordt om de vloerbedekking op een gietvloer te plaatsen. Dit zorgt voor een stevige basis.

Vinyl

Vinyl vloerbedekking is een andere geweldige optie voor thuisfitness vloeren. Het is waterbestendig, gemakkelijk schoon te maken en helpt je sportschool mooi in je woonruimte te integreren. Vinyl vloerbedekking is de beste optie voor een fitnessruimte in de garage of kelder. Een van de redenen hiervoor is dat het schimmel-, meeldauw- en vochtbestendig is. Het is ook zeer duurzaam en kan het gewicht van je zware fitnessapparatuur aan. Echter, vinyl is niet de beste als het gaat om schokabsorptie.

Tapijt

Tapijt is ook populair als vloerbedekking voor de fitness thuis. Je kunt kamerbreed tapijt laten installeren of tapijttegels gebruiken voor een eenvoudige doe-het-zelf-installatie. Zorg er wel voor dat je een lage, commerciële pool kiest voor goede tractie en stabiliteit. Tapijt past naadloos in je interieur en zal wederom het gewicht van je fitnessapparatuur kunnen dragen. Het meeste tapijt heeft echter de neiging zweet en vocht vast te houden en heeft een lage schokabsorptie, hoewel tapijt kussens kunnen helpen. Antivermoeidheids tapijttegels hebben ook een hoger schokabsorberend vermogen.